Profil
Născut – 3 iunie 1963, la Reşiţa
Educaţie – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, masterat, antrenor emerit
Experienţă – Antrenor, coordonatorul Lotului Olimpic de Juniori al României
Familie – Căsătorit, două fete

Adrian Dacica a reuşit performanţa de a aduce anual Reşiţei diverse medalii la competiţiile de lupte. Este singurul membru într-un birou federal din judeţ şi a coordonat diverse loturi olimpice de lupte libere sau lupte feminine. Luptele i-au plăcut din copilărie, fiind un mare iubitor al sporturilor de contact, ceea ce l-a determinat să practice mai întâi judo, apoi luptele. „Sporturile de contact îţi dau multă încredere în tine. Am practicat şi judo-ul în tinereţe, dar nu mi-a plăcut, nu m-a caracterizat. Chimonoul şi toate celelalte am considerat că nu mă reprezintă”, a povestit el.

La celălalt capăt al oraşului

Luptele le practică din anul 1976, nu fără sacrificii, fiind nevoit să străbată tot oraşul, dintr-un capăt în celălalt, pentru a putea merge la antrenamente. „Am văzut câteva gale de lupte la Sala „30 Decembrie” din Reşiţa şi atunci m-a cucerit acest sport. Am văzut turnee de seniori aici şi am fost încântat de puterea, de vigoarea celor care practicau acest sport”, a mai spus Adrian. Timp de opt ani de zile, Adrian Dacica a reprezentat România în competiţiile internaţionale, făcând parte din Lotul Naţional al României de lupte libere, atât la juniori, cât şi la seniori.

Primul său titlu cucerit la lupte libere a fost în anul 1978, când a ieşit campion naţional de juniori. Au urmat mai multe titluri de campion naţional, iar din anul 1994 a decis să continue activitatea sportivă ca antrenor. „Decizia am luat-o pentru că am considerat că este mult mai uşor să lucrez cu un sportiv decât să predai nişte ore, iar roadele muncii tale se văd mult mai uşor”, a spus antrenorul emerit.
Educaţie pentru viaţă
Cele mai mari satisfacţii le-a avut ca antrenor de fete. Cu Diana Mundrag a reuşit să câştige titlul european şi un bronz la Campionatele Mondiale. Cu toate acestea, se mândreşte şi cu performanţele băieţilor cu care a reuşit să adune medalii la europene, turnee internaţionale şi multe titluri de campioni. De asemenea, a reuşit să câştige titluri de campion şi vicecampion cu echipa de lupte libere de la Reşiţa. Pregătirea unor sportivi de performanţă cere şi mult sacrificiu, aşa că profesorul Adrian Dacica intră de două ori pe zi în sala de antrenament. „Copiii  trebuie pregătiţi pe grupe. Începători, avansaţi şi cei care fac deja performanţă. Apoi sunt fetele, care şi ele trebuie pregătite”, a povestit Dacica. Crede că luptele sunt un sport disciplinat, care te educă pentru viaţă.