De ce mor bărbații înaintea femeilor?

M-am intrebat de foarte multe ori, de ce oare sunt mai multe femei batrane decat barbati? Tu nu te-ai intrebat? De ce bunicii mor in general primii dupa care mor si bunicile, unele dintre ele traind chiar si 30 de ani mai mult decat ei. Oare un barbat este mai sensibil decat o femeie? Oare un barbat ar trebui sa se menajeze mai mult decat o femeie? Ar trebui sa manance diferit? Ar trebui sa se implice in zona spirituala mai mult decat o femeie? Toate aceste intrebari au raspunsurile lor pe care nu neaparat as vrea sa le ofer eu in acest articol ci, mi-ar face mare placere daca am putea sa ne raspundem impreuna.

Haideti sa o luam pe rand.

  1. Din punct de vedere constitutionat

Daca analizam doar din perspectiva procentajului de grasime din organism admis de forurile medicale, un barbat, ca sa fie sanatos nu trebuie sa depaseasca 20% grasime in organism, in timp ce o femeie nu trebuie sa aiba mai putin de 20% grasime in organism. Ce ne arata asta? Ca la acelasi mod de alimentatie, daca gateste femeia, asa cum se intampla in majoritatea familiilor, in mod natural ea gateste ca pentru ea. Din pacate, cel afectat de alimentatia incorecta este barbatul, pentru ca din punct de vedere nutritional, femeia nu trebuie sa se „ingrijeasca” asa de mult, corpul ei fiind pregatit sa suporte mai usor variatiile mari de greutate, odata cu sarcina. Controlul greutatii pentru femei nu ar trebui sa reprezinte  prioritate, pentru ca, din perspectiva sanatatii, o femeie cu surprul de greutate, nu are problemele de sanatate pe care le are un barbat cu acelasi surprus de greutate. Concluzia este ca, in timp ce, pentru o femeie, sa aiba surplus de greutate este firesc, pentru un barbat este nefiresc.

2. Din perspectiva efortului fizic

Un barbat, ar trebui sa isi controleze vitalitatea si masa musculara mult mai temeinic dacat o femeie. El este cel care este pregatit genetic sa desfasoare activitati fizice intense, el are constitutia corespunzatoare unui atlet si nu femeia. Din acest punct de vedere, un barbat este nevoit sa faca munci fizice sau activitati sportive care sa il tina prezent in realitatea in care el este creat. In nici un caz intr-un cuplu, intr-o relatie, intr-o familie, femeia nu ar trebui sa fie mai „sportiva” decat barbatul. Din acest punct de vedere, daca un barbat nu face efort, sensibilitatea lui creste, in timp ce o femeie care nu face miscare, sport sau activitate fizica nu este afectata la fel de mult ca un barbat.

3. Din perspectiva spiritualitatii

Eu cred ca omul a fost creat de Dumnezeu si nu ca este urmasul maimutei. Daca acceptam teoria creationista, atunci ajungem la esenta si anume ca Dumnezeu l-a facut pe Adam, dupa care a luat din el o coasta si a facut-o pe Eva. Deci ea este parte din el si nu invers. Daca Adam este TRUPUL, iar EVA este parte din trup, inseamna ca zona ratiunii si a iubirii sunt, sau ar trebui as fie cu mult mai dezvoltate la barbat. Un barbat adevarat gandeste clar si iubeste cu adevarat. Ca un barbat sa fie clar la minte este obligatoriu sa respecte legile lui Dumnezeu (pentru ca dupa ele a fost creat si doar respectandu-le functioneaza). Daca un barbat nu respecta regulile lui Dumnezeu, el isi pierde claritatea mintii si capacitatea de iubire adevarata, iar femeia ajunge in situatia in care trebuie sa preia si controlul sau conducerea si in zona spirituala.

Concluzionand, pot spune ca barbatii mor inaintea femeilor din cateva motive esentiale:

  1. Mananca precum ar trebui sa mance ele si nu cum ar trebui sa manance ei
  2. Nu face suficienta miscare, activitate fizica sau sport
  3. Nu respecta legile lui Dumnezeu

In aceste conditii, el se consuma inaintea ei si se produce despartirea inainte de vreme.

Daca cele 3 conditii enumerate mai sus sunt indeplinite, exista o mare posibilitate, ca amandoi sa moara la un interval de 6 luni – 1 an unul de celalalt.

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top