Povețele melcului

Astazi, in timp ce impingeam caruciorul (cu copilul), nu cu cumparaturi, am intalnit un melc. M-am uitat la el si mi-am zis…uite un melc, si ce?
Am vrut sa-l ignor, dar, pentru ca nu mai vazusem cam de mult melci pe trotuar m-am aplecat sa-i fac o poza. In timp ce l-am fotografiat, m-am uitat mai atent la el si am incercat sa vad, ce era de vazut si sa ascult ce vrea el sa imi spuna, ce are el si mie poate imi lipseste, ce invataturi are sa-mi dea?
Iata ce mi-a spus el astazi, atat cat am fost eu capabil si dispus sa-l ascult, si asta pentru ca oricum sunt mult mai destept decat el….🙂..asta se stie…

1. Viteza de inaintare este relativa, depinde la cine te raportezi;
2. Oricat de incet te deplasezi, oricum inaintezi;
3. Tot ce ai e intotdeauna cu tine;
4. Investeste in tine, ptr ca tu esti casa ta;
5. Fii prevazator si inchide-te in tine atunci cand e cazul;
6. Priveste cu atentie la tot ce se intampla in jurul tau;
7. Lasa intotdeauna urme pe acolo pe unde treci;
8. Indiferent cat de mult iti doresti nu-ti poti schimba prea brusc directia de mers;
9. Intinde-te la maxim doar intr-un mediu verificat.

Probabil ca mai avea multe sa-mi spuna, dar mie mi-a fost de-ajuns. Am continuat drumul si m-am gandit cat de multe intaniri ratez in fiecare zi, cat de multe idei, recomandari si sugestii nu primesc, pentru ca stiu deja tot ce e de stiut, si chira mai mult, ne consider ca sunt superior mediului in care ma misc. Pacat ca ma deplasez altfel decat o face melcul, cu ochii, mintea si sufletul inchise.
Cand m-am intors, el era tot acolo, sau aproape in acelasi loc. Trecusera 10 minute, iar el inaintase 10 cm. Oare unde se ducea? Are un sens, un scop, o directie? Probabil ca da, si mai mult decat atat, daca m-as apleca si m-ar interesa, daca mi-as rupe din timpul meu ca sa aflu, probabil ca melcul mi-ar fi spus tot ce aveam de invatat. M-am grabit, am plecat…n-am aflat!

Distribuie:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top